Sfântul Ierarh Iacob (Iacov), Mărturisitorul, (Studitul), Episcopul Cataniei (Sicilia), mărturisitor al Sfintelor Icoane în vremea împăratului Constantin al V-lea Copronim (VIII-IX) Sfântul Serafim de Vârița (Muraviov), schimonah înaintevăzător și făcător de minuni, care s-a săvârșit cu pace la Vârița lângă Sankt Petersburg în Rusia (1949) Sfântul Cuvios Serapion Sidonitul sau Pânzarul, stareţul Mînăstirii Arsina din pustia Nitriei, Egipt (366)
Stil vechi
21 Martie

Miercuri

Stil nou
3 Aprilie
Ziua precedentă
Ziua următoare
Postul Paștelui. Post aspru
Săptămâna a III-a din Postul Mare. Sfântul Serafim de Vârița (Muraviov), schimonah înaintevăzător și făcător de minuni, care s-a săvârșit cu pace la Vârița lângă Sankt Petersburg în Rusia (1949). Sfântul Ierarh Iacob (Iacov), Mărturisitorul, (Studitul), Episcopul Cataniei (Sicilia), mărturisitor al Sfintelor Icoane în vremea împăratului Constantin al V-lea Copronim (VIII-IX). Sfântul Ierarh Toma (Tomai), Patriarhul Constantinopolului (610). Sfântul Părinte Chiril (Viril), Episcopul Catanei (Sicilia, Italia) (I-II). Sfântul Cuvios Serapion Sidonitul sau Pânzarul, stareţul Mînăstirii Arsina din pustia Nitriei, Egipt (366). Sfinții Mucenici: Filimon și Domnin din Roma. Sfântul Mucenic Filimon din Roma. Sfântul Ierarh Serapion, episcop de Thmuis în Egipt, ucenicul Sfântului Antonie cel Mare (356). Sfântul Cuvios Lupicinus, pustnic în Munții Jura și egumen la Laucone în Franţa (480). Sfântul Cuvios Enda din Aran, primul stareţ al monahilor din Irlanda (530). Sfântul Cuvios Sofronie, stareţul Mănăstirii Sfântul Teodosie din Palestina (542). Sfinții Sfințiți Noi Mucenici din Rusia: arhiepiscopul Teodor (1938) și preotul Vladimir (Vvedenskii) (1931). Sfântul Cuvios Andronic, schiarhimandrit în Lavra Glinsk din Gluhov în Ucraina (1976).
Rugaciunea Zilei

Rugaciunea de Miercuri

Doamne Atotputernice și Atotîndurate! Îmi aduc aminte că Te-ai născut Om din Sfânta Fecioară în peșteră și ai fost vândut cu treizeci de arginți de ucenicul cel viclean, ca să ne răscumperi pe noi, păcătoșii, de sub puterea diavolului. Pentru aceasta, Te rog, îndură-Te de mine, păcătosul!

Primește, Doamne, această mică a mea rugăciune, și umilita a mea voință, că mă întristez pentru că Te-am întristat, și mă amărăsc pentru ca Te-am supărat fără de număr. La Tine, Prea Bunule Mântuitor, am toată speranța, și cred că Tu, care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura și de mine acum, ca să mă mântuiești de chinurile cele de veci, și să mă învrednicești Împărăției Tale.

Nu Te depărta de la mine Doamne, și ajută-mi, ca în toate sa fac voia Ta, și să nu Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele cele păcătoase, nici sa Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum făceau iudeii cei necredincioși în timpul Sfintelor Tale Patimi, ci ca femeia cea pacătoasa să-Ti spăl picioarele, cu lacrimile ochilor mei, pentru ca să mă învrednicesc a auzi și eu din Gura Ta cea dulce: Iertate să-ți fie păcatele...

Amin.