Cinstirea Icoanei Maicii Domnului „a Sfântului Dalmat” (1646) Sfinții Cuvioși: Pafnutie şi fiica sa, Eufrosinia, monahie în Alexandria Egiptului (V) Sfântul Apostol Onisim, unul din cei 70 și ucenicul Sfântului Apostol Pavel, care s-a săvârşit prin sabie (+95) Sfântul Cuvios Eusebiu Pustnicul din Asikha în Siria (+440) Icoana Maicii Domnului din Vilnius (Mutată în Vilnius în 1495) Icoana Maicii Domnului ”Venskaia” (Vieneza) Sfântul Ierarh Sigfrid din Glastonbury, episcop de Văxjo și luminătorul Suediei (+1045) Sfântul Cuvios Pafnutie Zăvorâtul de la Pecerska, din Peșterile din Depărtare (XIII)
Stil vechi
15 Februarie

Miercuri

Stil nou
28 Februarie
Ziua precedentă
Ziua următoare
Zi fără post
Sfântul Apostol Onisim, unul din cei 70 și ucenicul Sfântului Apostol Pavel, care s-a săvârşit prin sabie (+95). Sfântul Cuvios Eusebiu Pustnicul din Asikha în Siria (+440). Sfântul Mucenic Maior, ostaş din Gaza, care a pătimit în vremea împăratului Maximian, săvârşindu-se din pricina bătăilor (+304). Sfinții Cuvioși: Pafnutie şi fiica sa, Eufrosinia, monahie în Alexandria Egiptului (V). Cinstirea Icoanei Maicii Domnului „a Sfântului Dalmat” (1646). Sfântul Ierarh Sigfrid din Glastonbury, episcop de Văxjo și luminătorul Suediei (+1045). Sfânta Muceniță Agapia, care a pătimit la Terni în Italia (+273). Sfântul Cuvios Pafnutie Zăvorâtul de la Pecerska, din Peșterile din Depărtare (XIII). Sfântul Mucenic Craton Atenianul, convertit și botezat de Sfântul Valentin de la Terni, iar mai târziu martirizat la Roma împreună cu toată famila sa (+273). Sfântul Cuvios Eusebiu Pustnicul din Asikha în Siria (+ 440). Sfinții Mucenici: Faustin şi Iovit din Brescia în Italia (+121). Sfântul Ierarh Teognie, episcop de Telia lângă Gaza în Palestina (+523). Sfântul Sever, preot şi făcător de minuni din Abruzzo în Italia (+530). Sfânta Georgeta, fecioară din Auvergne în Galia (VI). Sfântul Faust, însoțitorul şi biograful Sfântului Maur, care s-a săvârșit la Roma (+620). Sfântul Oswiu, prinț de Northumbria în Anglia (+670). Sfântul Ierarh Decorosie Mărturisitorul, episcop de Capua în Italia (+695). Sfântul Cuvios Gualfredo, egumen la Piombino în Toscana Italiei (+765). Sfântul Cuvios Dalmat, egumenul şi întemeietorul Mănăstirii Dormition din Siberia în Rusia (+1697). Sfântul Mucenic Ioan din Tesalonic (+1776). Sfinții Sfințiți Noi Mucenici din Rusia: preoții: Ioan (Cuminov), Mihail (Piataev)(+1930), Alexie (Smirnov), Nicolae (Morcovin) şi Alexie (Nikitrskii), diaconul Simeon (Culeamin), ieromonahul Pavel (Cozlov) și sora Sofia (Seliverstova)(+1938), care au pătimit în timpul regimului comunist. Sfântul Cuvios Antim din Hios în Grecia, care s-a săvârșit cu pace în anul 1960. Icoana Maicii Domnului din Vilnius (Mutată în Vilnius în 1495). Icoana Maicii Domnului ”Venskaia” (Vieneza).
Rugaciunea Zilei

Rugaciunea de Miercuri

Doamne Atotputernice și Atotîndurate! Îmi aduc aminte că Te-ai născut Om din Sfânta Fecioară în peșteră și ai fost vândut cu treizeci de arginți de ucenicul cel viclean, ca să ne răscumperi pe noi, păcătoșii, de sub puterea diavolului. Pentru aceasta, Te rog, îndură-Te de mine, păcătosul!

Primește, Doamne, această mică a mea rugăciune, și umilita a mea voință, că mă întristez pentru că Te-am întristat, și mă amărăsc pentru ca Te-am supărat fără de număr. La Tine, Prea Bunule Mântuitor, am toată speranța, și cred că Tu, care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura și de mine acum, ca să mă mântuiești de chinurile cele de veci, și să mă învrednicești Împărăției Tale.

Nu Te depărta de la mine Doamne, și ajută-mi, ca în toate sa fac voia Ta, și să nu Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele cele păcătoase, nici sa Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum făceau iudeii cei necredincioși în timpul Sfintelor Tale Patimi, ci ca femeia cea pacătoasa să-Ti spăl picioarele, cu lacrimile ochilor mei, pentru ca să mă învrednicesc a auzi și eu din Gura Ta cea dulce: Iertate să-ți fie păcatele...

Amin.