Sfântul Apostol Zaheu Vameșul, episcop în Cezareea Palestineișiunul din cei 70 de Apostoli (I) Sfântul Anastasie al II-lea Sinaitul, Patriarhul Antiohiei (+609) Cuviosul Anastasie I Sinaitul, egumenul Sinaiului și prietenul Sfântului Grigorie Dialogul, care mai târziu a ajuns patriarh al Antiohiei (+598) Sfinții Cuvioși Ioasaf și Atanasie, ctitorii Mănăstirii Meteora din Tesalia (+ 1380 și +1423) Pomenirea mutării moaştelor Sfântului Ierarh Nicolae Velimirovici, episcop de Ohrida şi Jicea(+1956), din America în Serbia, în anul 1991  Sfântul Cuvios Teodor Trihina, nevoitor lângă Constantinopol (+400)
Stil vechi
20 Aprilie

Miercuri

Stil nou
3 Mai
Ziua precedentă
Ziua următoare
Dezlegare la pește
Pomenirea mutării moaştelor Sfântului Ierarh Nicolae Velimirovici, episcop de Ohrida şi Jicea(+1956), din America în Serbia, în anul 1991. Sfântul Cuvios Teodor Trihina, nevoitor lângă Constantinopol (+400). Sfântul Apostol Zaheu Vameșul, episcop în Cezareea Palestineișiunul din cei 70 de Apostoli (I). Cuviosul Anastasie I Sinaitul, egumenul Sinaiului și prietenul Sfântului Grigorie Dialogul, care mai târziu a ajuns patriarh al Antiohiei (+598). Sfinții Cuvioși Ioasaf și Atanasie, ctitorii Mănăstirii Meteora din Tesalia (+ 1380 și +1423). Sfântul Anastasie al II-lea Sinaitul, Patriarhul Antiohiei (+609). Sfântului Ierarh Teotim Filosoful sau „Scitul”, episcop de Tomis în Dobrogea, făcătorul de minuni și prietenul Sfântului Ioan Gură de Aur (V). Sfântul Mucenic Gabriel pruncul din Bialistok-Slutsk în Rusia (XVII). Icoana Maicii Domnului din Cipru. Sfinții Mucenici: Victor, Zotic, Zinon și alți 6 mucenici, care au pătimit împreună cu Sfântul Mare Mucenic Gheorghe și care s-au săvârşit prin foc în timpul împăratului Dioclețian (+303). Sfinții Mucenici: Sulpiciu şi Servilian din Roma, care au pătimit în timpul împăratului Traian (+117). Sfântul Ierarh Marcelin, episcop de Embrun, şi cei dimpreună cu dânsul, Sfinții: Vincențiu şi Domnin din Franţa (+374). Sfântul Cuvios Marcian, monah la Mănăstirea „Sfinții Cosma şi Damian” din Auxerre în Franţa (+470). Sfântul Ierarh Grigorie Fericitul, egumen în Faran, iar mai apoi patriarhul Antiohiei (+593). Sfântul Caedwalla, rege de Wessex în Anglia, care din Sfântul Botez s-a numit Petru (+689). Sfântul Cuvios Mucenic Gundebert, monah din Irlanda (VIII). Sfântul Cuvios Harduin, monah la Fontenelle în Franța (+811). Sfântul Cuvios Hugh, monah din Franţa (+930). Sfântul Cuvios Alexandru din Oşevensk în Rusia (+1479). Sfântul Sfințit Nou Mucenic din Rusia: episcopul Teodosie de Kolomensk, care a pătimit în timpul regimului comunist (+1937).
Rugaciunea Zilei

Rugaciunea de Miercuri

Doamne Atotputernice și Atotîndurate! Îmi aduc aminte că Te-ai născut Om din Sfânta Fecioară în peșteră și ai fost vândut cu treizeci de arginți de ucenicul cel viclean, ca să ne răscumperi pe noi, păcătoșii, de sub puterea diavolului. Pentru aceasta, Te rog, îndură-Te de mine, păcătosul!

Primește, Doamne, această mică a mea rugăciune, și umilita a mea voință, că mă întristez pentru că Te-am întristat, și mă amărăsc pentru ca Te-am supărat fără de număr. La Tine, Prea Bunule Mântuitor, am toată speranța, și cred că Tu, care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura și de mine acum, ca să mă mântuiești de chinurile cele de veci, și să mă învrednicești Împărăției Tale.

Nu Te depărta de la mine Doamne, și ajută-mi, ca în toate sa fac voia Ta, și să nu Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele cele păcătoase, nici sa Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum făceau iudeii cei necredincioși în timpul Sfintelor Tale Patimi, ci ca femeia cea pacătoasa să-Ti spăl picioarele, cu lacrimile ochilor mei, pentru ca să mă învrednicesc a auzi și eu din Gura Ta cea dulce: Iertate să-ți fie păcatele...

Amin.