Sfântul Simeon (Popovici) de Dajbabe (Serbia) (1941) Sfinții Mucenici Hrisant și Daria, Claudiu tribunul și soția sa Ilaria, Iason și Maur, fiii lor, Diodor prezbiterul și Marin diaconul (283) Cuvioasa Vasa de la Mănăstirea Pecerska din Pskov (apr. 1473) Sfânta Sofia, prințesă (Cneaghină) de Sluțk (1612) Sfântul Inochentie de la Vologda (Komel), Rusia, ucenicul Sfântului Nil Sorsky (1521) Sfântul Mucenic Panhariu din Villach (Austria de astăzi) care s-a săvârşit prin sabie în Nicomidia (302) Cuviosul Simeon (Jelnin), Starețul de la Mănăstirea Pecerska din Pskov (1960) (proslăvit în 2003) Icoana Maicii Domnului ”Umilenie”,(Milostivirea) de la Smolensk (Rusia), înaintea căreia se ruga Sfântul Serafim din Sarov (1103)
Stil vechi
19 Martie

Miercuri

Stil nou
1 Aprilie
Ziua precedentă
Ziua următoare
Postul Paștelui. Post aspru
Săptămâna a VI-a din Post. Sfinții Mucenici Hrisant și Daria, Claudiu tribunul și soția sa Ilaria, Iason și Maur, fiii lor, Diodor prezbiterul și Marin diaconul (283). Cuvioasa Vasa de la Mănăstirea Pecerska din Pskov (apr. 1473). Sfânta Sofia, prințesă (Cneaghină) de Sluțk (1612). Sfântul Mucenic Panhariu din Villach (Austria de astăzi) care s-a săvârşit prin sabie în Nicomidia (302). Cuviosul Simeon (Jelnin), Starețul de la Mănăstirea Pecerska din Pskov (1960) (proslăvit în 2003). Sfântul Inochentie de la Vologda (Komel), Rusia, ucenicul Sfântului Nil Sorsky (1521). Sfântul Simeon (Popovici) de Dajbabe (Serbia) (1941). Sfinții Sfințiți Mucenici: Diodor preotul şi Marian diaconul, care s-au săvârşit fiind îngropaţi de vii (283). Sfântul Mucenic Dimitrie, care a mărturisit la Constantinopol (1564). Sfinții Mucenici: Quintus, Quintilia, Quartilia, Marc şi cei dimpreună cu dânşii, care au pătimit la Sorrente-Napoli în Italia. Sfântul Ierarh Auxilie, episcop de Killossey și însoţitorul Sfântului Patrick din Irlanda (460). Sfântul Cuvios Ioan din Siria, întemeietorul unei mănăstiri lângă Spoleto în Italia (VI). Sfântul Ierarh Leontie, episcop de Saintes în Franţa (640). Sfântul Mucenic Adrian, ucenicul Sfântului Landoald din Olanda (668). Sfinții Cuvioși: Landoald preotul şi Amantie diaconul, care au propovăduit în Belgia şi nord-estul Franţei (668). Sfinții Ierarhi: Apolonie şi Leontie, episcopi de Braga în Portugalia. Sfinții Cuvioși: Gemus din Franţa și Lactan din Irlanda (672). Sfântul Mucenic Alcmund, regele Northumbriei în Anglia (800). Sfânta și Dreapta Maria din Rusia, soţia cneazului Vsevolod al III-lea (1206). Sfinții Noi Mucenici din Rusia: binecredincioșii creștini: Ioan (Blinov) (1933) și Matrona (Alexeeva) (1938). Icoana Maicii Domnului ”Umilenie”,(Milostivirea) de la Smolensk (Rusia), înaintea căreia se ruga Sfântul Serafim din Sarov (1103).
Rugaciunea Zilei

Rugaciunea de Miercuri

Doamne Atotputernice și Atotîndurate! Îmi aduc aminte că Te-ai născut Om din Sfânta Fecioară în peșteră și ai fost vândut cu treizeci de arginți de ucenicul cel viclean, ca să ne răscumperi pe noi, păcătoșii, de sub puterea diavolului. Pentru aceasta, Te rog, îndură-Te de mine, păcătosul!

Primește, Doamne, această mică a mea rugăciune, și umilita a mea voință, că mă întristez pentru că Te-am întristat, și mă amărăsc pentru ca Te-am supărat fără de număr. La Tine, Prea Bunule Mântuitor, am toată speranța, și cred că Tu, care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura și de mine acum, ca să mă mântuiești de chinurile cele de veci, și să mă învrednicești Împărăției Tale.

Nu Te depărta de la mine Doamne, și ajută-mi, ca în toate sa fac voia Ta, și să nu Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele cele păcătoase, nici sa Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum făceau iudeii cei necredincioși în timpul Sfintelor Tale Patimi, ci ca femeia cea pacătoasa să-Ti spăl picioarele, cu lacrimile ochilor mei, pentru ca să mă învrednicesc a auzi și eu din Gura Ta cea dulce: Iertate să-ți fie păcatele...

Amin.