Sfântul Ierarh Simeon, arhiepiscop de Tesalonic (+1430) Cuviosul Filotei (Filoteu) preotul din Asia Mică (X) Sfântul Cuvios Visarion al II-lea, arhiepiscopul Larisei și făcătorul de minuni (+1540) Aflarea moaștelor Sfântului Arhidiacon Ştefan, întâiul mucenic, (+ 34), în anul 415 Sfântul Mucenic Porfirie comediantul (actorul) din Cezareea, care s-a săvârșit de sabie în timpul împăratului Iulian Apostatul (+361) Sfântul Mare Mucenic Nichita Gotul, care a pătimit pe vremea împăratului Constantin cel Mare (+372) Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, mitropolitul Timişoarei și al întregului Banat, făcătorul de minuni (+1656) Sfinții Mucenici: Maxim, Teodot şi Asclepiodota din Adrianopol (+305-311) Aflarea moaștelor Sfântului Acachie Mărturisitorul, Episcopul Melitinei (III) Sfântul Cuvios Iosif, egumenul cetății Alaverd, întemeietorul monahismului în Georgia (+570)
Stil vechi
15 Septembrie

Miercuri

Stil nou
28 Septembrie
Ziua precedentă
Ziua următoare
Dezlegare la ulei
Sfântul Mare Mucenic Nichita Gotul, care a pătimit pe vremea împăratului Constantin cel Mare (+372). Aflarea moaștelor Sfântului Arhidiacon Ştefan, întâiul mucenic, (+ 34), în anul 415. Sfântul Mucenic Porfirie comediantul (actorul) din Cezareea, care s-a săvârșit de sabie în timpul împăratului Iulian Apostatul (+361). Sfinții Mucenici: Maxim, Teodot şi Asclepiodota din Adrianopol (+305-311). Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, mitropolitul Timişoarei și al întregului Banat, făcătorul de minuni (+1656). Aflarea moaștelor Sfântului Acachie Mărturisitorul, Episcopul Melitinei (III). Sfântul Cuvios Iosif, egumenul cetății Alaverd, întemeietorul monahismului în Georgia (+570). Cuviosul Filotei (Filoteu) preotul din Asia Mică (X). Sfântul Cuvios Visarion al II-lea, arhiepiscopul Larisei și făcătorul de minuni (+1540). Sfântul Ierarh Simeon, arhiepiscop de Tesalonic (+1430). Sfintele 2 Muceniţe fecioare, care s-au săvârşit de sabie . Sfinţii Mucenici, care au pătimit împreună cu Sfântul Mare Mucenic Nichita. Sfinții Cuvioși: Gherasim, ctitorul Mănăstirii Sfânta Treime din Zagora și Meletie, ctitorul Mănăstirii Sergheiev din Rusia (XVIII). Sfântul Sfințit Mucenic Nicodim preotul din Roma (I). Sfântul Ierarh Filie și Sfântul Mucenic Benign (+320). Sfinții Mucenici: Amand, Argheu, Claudion, Crescens și Narcis. Sfinții Ierarhi: Evstihie, patriarhul Ierusalimului, Nichita, episcop de Hytron în Cipru, și Maximilian, episcop de Palermo în Italia, exilat de vandali în Toscana (+460). Sfânta Cuvioasă Eutropia din Clermont în Franţa (V). Sfântul Cuvios Hermin, pustnic la Bretagne în Franţa (VI). Sfântul Mucenic Ioan Criteanul, care a mărturisit în Efesul cel Nou (+1811). Sfinții Cuvioși: Achardie, stareţ în Franţa, și Mirin, egumen în Irlanda (VII). Sfinţii Sfințiți Noi Mucenici din Rusia: arhimandritul Ignatie (Biriukov)(+1932), preotul Ioan (Ilinski), Cuvioasa Muceniță Evdochia (Tcacenco), fecioara (+1918), preoții Andrei (Kovalev), Grigorie (Troițkii), Ioan (Iakovlev)(+1921), preotul Dimitrie (Ignatenko)(+1935), preoții Ioan (Borozdin), Iacob (Leontovici), Petru (Petrikov), Nicolae (Skvorțov) și diaconul Nicolae (Țvetkov), Cuvioasa Muceniță Maria (Râkova) și Mucenița Ludmila (Petrova)(+1937) care au pătimit în timpul regimului comunist.
Rugaciunea Zilei

Rugaciunea de Miercuri

Doamne Atotputernice și Atotîndurate! Îmi aduc aminte că Te-ai născut Om din Sfânta Fecioară în peșteră și ai fost vândut cu treizeci de arginți de ucenicul cel viclean, ca să ne răscumperi pe noi, păcătoșii, de sub puterea diavolului. Pentru aceasta, Te rog, îndură-Te de mine, păcătosul!

Primește, Doamne, această mică a mea rugăciune, și umilita a mea voință, că mă întristez pentru că Te-am întristat, și mă amărăsc pentru ca Te-am supărat fără de număr. La Tine, Prea Bunule Mântuitor, am toată speranța, și cred că Tu, care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura și de mine acum, ca să mă mântuiești de chinurile cele de veci, și să mă învrednicești Împărăției Tale.

Nu Te depărta de la mine Doamne, și ajută-mi, ca în toate sa fac voia Ta, și să nu Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele cele păcătoase, nici sa Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum făceau iudeii cei necredincioși în timpul Sfintelor Tale Patimi, ci ca femeia cea pacătoasa să-Ti spăl picioarele, cu lacrimile ochilor mei, pentru ca să mă învrednicesc a auzi și eu din Gura Ta cea dulce: Iertate să-ți fie păcatele...

Amin.