Sfântul Mucenic Mamant din Gangra Paflagoniei, care a pătimit în Cezareea Capadociei în timpul împăratului Aurelian (+275) Sfântul Ierarh Ioan Postitorul, patriarhul Constantinopolului (+595) Sfinţii Cuvioși: Antonie şi Teodosie, întemeietorii și ocrotitorii Lavrei Pecerska din Kiev (+1073 și +1074)
Stil vechi
2 Septembrie

Miercuri

Stil nou
15 Septembrie
Ziua precedentă
Ziua următoare
Dezlegare la ulei
Sfinţii Cuvioși: Antonie şi Teodosie, întemeietorii și ocrotitorii Lavrei Pecerska din Kiev (+1073 și +1074). Sfântul Mucenic Mamant din Gangra Paflagoniei, care a pătimit în Cezareea Capadociei în timpul împăratului Aurelian (+275). Sfinţii Mucenici: Teodot şi Rufina, părinţii Sfântului Mamant, care s-au săvârșit în temniţă (III). Sfântul Ierarh Ioan Postitorul, patriarhul Constantinopolului (+595). Sfinţii Mucenici: Diomid, Iulian, Filip, Eutihian, Isihie, Leonid, Eutihie, Filadelf și Melanip. Sfânta Muceniță Partagapia, care s-a săvârșit prin înnecare. Sfinţii Mucenici: Aitala şi Amun din Tracia, care s-au săvârșit fiind bătuți cu vine de bou. Sfinţii și Drepţii Preoți: Eleazar, fiul lui Aaron, şi Finees (XII î.Hr.). Sfinţii Mucenici: Evpie, Iosif, Felix, Secundulus şi Iuliu din Sicilia. Sfinţii Mucenici: Facondin, Iuventin, Peregrin şi Felicita din Rimini în Italia. Sfinţii 3628 de Mucenici din Alexandria, ucişi în Nicomidia în timpul împăratului Dioclețian. Sfânta Muceniță Maxima, sclavă din Roma (+304). Sfântul Ierarh Iust, episcop de Lyon, care s-a săvârșit cu pace în Pustia Egiptului (+390). Sfinţii Ierarhi: Iust şi Valentin, episcopi de Strasbourg în Germania (IV). Sfântul Cuvios Octavian, pustnic la Volterra în Italia (V). Sfântul Cuvios Nonosie din Muntele Soracte în Italia (VI). Sfânta Cuvioasă Hieu, stareţă la Tadcaster în Anglia (VII). Sfinţii Sfințiți Noi Mucenici din Rusia: episcopul Varsanufie de Kyrilov și împreună cu el, preotul Ioan (Ivanov), Cuvioasa Muceniță, Egumena Serafima (Sulimova) de Terapont, Sfinții Mucenici Anatolie (Barașkov), Nicolae (Burlakov), Mihail (Trubnicov) și Filip (Marâșev)(+1918), Sfinții Sfințiți Mucenici: Episcopul Damaschin de Starodub și împreună cu el, preoții: Eftimie (Goreacev), Ioan (Melnicenco), Ioan (Smolicev), Vladimir (Morinski), Victor (Basov), Teodor (Șatohin), Petru (Novoselski), Ștefan (Iaroșevici), Vasile, Teodot (+1937); Sfinții Sfințiți Mucenici, preoții: Gherman de Veaznikovsk, Ștefan (Ermolin), protoiereul Eufimie, Sfântul Mucenic Pavel (Elkin)(+1937) Sfinții Mucenici: monahia Xenia, Sfinții Binecredincioși creștini Anatolie, Nicolae, Mihail și Filip, care au pătimit în timpul regimului comunist. Cei 3628 Mucenici din Nicomidia (III-IV).
Rugaciunea Zilei

Rugaciunea de Miercuri

Doamne Atotputernice și Atotîndurate! Îmi aduc aminte că Te-ai născut Om din Sfânta Fecioară în peșteră și ai fost vândut cu treizeci de arginți de ucenicul cel viclean, ca să ne răscumperi pe noi, păcătoșii, de sub puterea diavolului. Pentru aceasta, Te rog, îndură-Te de mine, păcătosul!

Primește, Doamne, această mică a mea rugăciune, și umilita a mea voință, că mă întristez pentru că Te-am întristat, și mă amărăsc pentru ca Te-am supărat fără de număr. La Tine, Prea Bunule Mântuitor, am toată speranța, și cred că Tu, care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura și de mine acum, ca să mă mântuiești de chinurile cele de veci, și să mă învrednicești Împărăției Tale.

Nu Te depărta de la mine Doamne, și ajută-mi, ca în toate sa fac voia Ta, și să nu Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele cele păcătoase, nici sa Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum făceau iudeii cei necredincioși în timpul Sfintelor Tale Patimi, ci ca femeia cea pacătoasa să-Ti spăl picioarele, cu lacrimile ochilor mei, pentru ca să mă învrednicesc a auzi și eu din Gura Ta cea dulce: Iertate să-ți fie păcatele...

Amin.