Sfântul Cuvios Moise Arapul, monah la Sketis în Egipt, etiopian de neam, care mai întâi a fost vătaf de tâlhari și care s-a sâvârșit fiind ucis de către barbari (+400) Aflarea moaștelor Sfântului Cuvios Iov, egumenul şi făcătorul de minuni de la Poceaev (+ 1651), în anul 1659 Sfânta Proorociţă Ana, fiica lui Fanuel, cea care L-a întâmpinat pe Domnul Hristos la templu (I) Cuvioasa Irina, egumena locașului Hrisovalant
Stil vechi
28 August

Miercuri

Stil nou
10 Septembrie
Ziua precedentă
Ziua următoare
Dezlegare la ulei
Aflarea moaștelor Sfântului Cuvios Iov, egumenul şi făcătorul de minuni de la Poceaev (+ 1651), în anul 1659. Sfântul Cuvios Moise Arapul, monah la Sketis în Egipt, etiopian de neam, care mai întâi a fost vătaf de tâlhari și care s-a sâvârșit fiind ucis de către barbari (+400). Sfânta Proorociţă Ana, fiica lui Fanuel, cea care L-a întâmpinat pe Domnul Hristos la templu (I). Cuvioasa Irina, egumena locașului Hrisovalant. Sfântul şi Dreptului Iezechia împăratul, care s-a săvârşit cu pace (+687 î. Hr.). Sfinţii 33 de Mucenici din Iraclia, care s-au săvârşit prin foc. Sfinţii Mucenici: Ermie şi Teodora, sora sa, din Roma (II). Sfântul Sfințit Mucenic Damon și a Sfinţilor Mucenici: Ilie, Ştefan şi Polion din Roma. Sfântul Mucenic Pelaghie din Istria (+283). Sfinţii Mucenici: Fereol din Vienne şi Iulian din Briud în Franţa (III). Sfântul Ierarh Vicinie, episcop de Sarsina şi mărturisitor, și Sfinţii Mucenici: Fortunat, Caius şi Antie din Salerno în Italia (III, IV). Sfinţii Ierarhi: Ambrozie şi Vivian, episcopi de Saintes în Franţa (V). Sfânta Muceniţă Suzanica, regina Georgiei (+475). Sfântul Ierarh Facondin, episcop de Taino în Italia, şi a Sfântului Iuventin arhidiaconul, ucenicul său (VII). Sfântul Ierarh Gorman, episcop de Schleswig în Danemarca, și a Sfintei Cuvioase Adelindis din Germania (+965 și +930). Sfântul Cuvios Sava, monah la Pskov şi Kripeţ în Rusia (+1495). Sfinţii Cuvioși Noi Mucenici de la Mănăstirea Zilantov-Kazan în Rusia: arhimandritul Serghie (Zaițev), ieromonahii: Lavrentie (Nikitin) şi Serafim (Kuzmin), ierodiaconul Teodosie (Alexandrov), monahii: Leontie (Kareaghin) şi Ştefan, fraţii: Gheorghe (Timofeiev), Ilarion (Pravdin), Ioan (Sretenskii) şi Serghie (Galin), care au pătimit în timpul regimului comunist (+ 1918). Sfântul Sfințit Nou Mucenic Hrisostom, mitropolitul Smirnei (+1922). Sfinţii Sfințiți Noi Mucenici: preoţii: Nicolae (Gheorghevskii)(+1931) şi Vasile (Sokolskii)(+1937), Sfinții Sfințiți Mucenici: Alexie (Budrin), diaconul Alexandru (Medvedev)(+1918) din Rusia, și Sfinții Noi Mucenici: preotul Pavel și soţia sa, prezvitera Ioana, uciși la Graboviec în regiunea Helm şi Pontlaskia din Polonia (+ 1943). Soborul Tuturor Sfinţilor Preacuvioşi Părinţi care s-au nevoit în Lavra Pecerska din Kiev.
Rugaciunea Zilei

Rugaciunea de Miercuri

Doamne Atotputernice și Atotîndurate! Îmi aduc aminte că Te-ai născut Om din Sfânta Fecioară în peșteră și ai fost vândut cu treizeci de arginți de ucenicul cel viclean, ca să ne răscumperi pe noi, păcătoșii, de sub puterea diavolului. Pentru aceasta, Te rog, îndură-Te de mine, păcătosul!

Primește, Doamne, această mică a mea rugăciune, și umilita a mea voință, că mă întristez pentru că Te-am întristat, și mă amărăsc pentru ca Te-am supărat fără de număr. La Tine, Prea Bunule Mântuitor, am toată speranța, și cred că Tu, care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura și de mine acum, ca să mă mântuiești de chinurile cele de veci, și să mă învrednicești Împărăției Tale.

Nu Te depărta de la mine Doamne, și ajută-mi, ca în toate sa fac voia Ta, și să nu Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele cele păcătoase, nici sa Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum făceau iudeii cei necredincioși în timpul Sfintelor Tale Patimi, ci ca femeia cea pacătoasa să-Ti spăl picioarele, cu lacrimile ochilor mei, pentru ca să mă învrednicesc a auzi și eu din Gura Ta cea dulce: Iertate să-ți fie păcatele...

Amin.