Icoana Maicii Domnului Pomenirea Minunii cu Sfânta Mare Muceniță Zlata (Hrisi) din Meglin (+1796), care s-a petrecut în Skopje (1912) Sfântul Cuvios Veniamin Zăvorâtul de la Pecerska, din Peșterile din Apropiere (XIV) Sfântul Sfințit Mucenic Carp, episcopul Pergamului, dimpreună cu Sfinții Mucenici: Agatodor, Papil şi Agatonica, sora lui, care s-au săvârșit prin sabie în vremea împăratului Deciu (+251) Sfântul Cuvios Nichita Mărturisitorul, patriciu din Paflagonia, în timpul împăratului Nichifor (+838) Icoana Maicii Domnului Șapte Lacuri (Sedmiezerskaya) Sfântul Mucenic Veniamin Diaconul, care a pătimit în Persia (+420) Sfântul Meletie, Patriarhul Alexandriei (1601)
Stil vechi
13 Octombrie

Miercuri

Stil nou
26 Octombrie
Ziua precedentă
Ziua următoare
Dezlegare la ulei
Sfântul Sfințit Mucenic Carp, episcopul Pergamului, dimpreună cu Sfinții Mucenici: Agatodor, Papil şi Agatonica, sora lui, care s-au săvârșit prin sabie în vremea împăratului Deciu (+251). Sfântul Cuvios Nichita Mărturisitorul, patriciu din Paflagonia, în timpul împăratului Nichifor (+838). Sfântul Mucenic Florentie din Tesalonic, care s-a săvârșit prin foc (I-II). Pomenirea Minunii cu Sfânta Mare Muceniță Zlata (Hrisi) din Meglin (+1796), care s-a petrecut în Skopje (1912). Sfântul Mucenic Veniamin Diaconul, care a pătimit în Persia (+420). Sfântul Mucenic Antigon. Sfântul Cuvios Veniamin Zăvorâtul de la Pecerska, din Peșterile din Apropiere (XIV). Sfântul Meletie, Patriarhul Alexandriei (1601). Sfântul Mucenic Dioscor, senator din Sinopole în Egipt. Sfântul Ierarh Meletie, patriarhul Alexandriei (+1601). Sfânta Muceniță Hrisia, nevoitoare la Slatina-Meglena în Bulgaria, care s-a săvârșit fiind tăiată în bucăți (+1795). Sfântul Ierarh Romulus, episcop de Genova şi mărturisitor (+ 360). Sfântul Venantie din Tours în Galia (+400). Sfântul Cuvios Comgan, întemeietorul Mănăstirii Lochalsh din Scoţia (VII). Sfântul Luca din Demena-Sicilia ăn Italia (+984). Sfântul Geraut, făcător de minuni din Aurillac în Franţa (+909). Sfântul Sfințit Mucenic Iacov de Amatura în Liban (XV). Sfântul Ierarh Antonie, mitropolit în Georgia (+1815). Sfântul Alexie, preot la Ufine în Franţa (+1934). Sfinților Sfințiți Noi Mucenici din Rusia: preoţii: Inochentie (Kikin) şi Nicolae (Ermolov), care au pătimit în timpul regimului comunist (+1937). Aflarea Moaștelor Sfântului Sfințit Tadeu, arhiepiscop de Tveri (1993). Icoana Maicii Domnului "Portăriţa" (Aducerea la Moscova în 1648). Icoana Maicii Domnului Șapte Lacuri (Sedmiezerskaya).
Rugaciunea Zilei

Rugaciunea de Miercuri

Doamne Atotputernice și Atotîndurate! Îmi aduc aminte că Te-ai născut Om din Sfânta Fecioară în peșteră și ai fost vândut cu treizeci de arginți de ucenicul cel viclean, ca să ne răscumperi pe noi, păcătoșii, de sub puterea diavolului. Pentru aceasta, Te rog, îndură-Te de mine, păcătosul!

Primește, Doamne, această mică a mea rugăciune, și umilita a mea voință, că mă întristez pentru că Te-am întristat, și mă amărăsc pentru ca Te-am supărat fără de număr. La Tine, Prea Bunule Mântuitor, am toată speranța, și cred că Tu, care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura și de mine acum, ca să mă mântuiești de chinurile cele de veci, și să mă învrednicești Împărăției Tale.

Nu Te depărta de la mine Doamne, și ajută-mi, ca în toate sa fac voia Ta, și să nu Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele cele păcătoase, nici sa Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum făceau iudeii cei necredincioși în timpul Sfintelor Tale Patimi, ci ca femeia cea pacătoasa să-Ti spăl picioarele, cu lacrimile ochilor mei, pentru ca să mă învrednicesc a auzi și eu din Gura Ta cea dulce: Iertate să-ți fie păcatele...

Amin.