Aflarea moaștelor Sfântului Chiril de la Lacul Nou, Novgorod, Rusia (1649) Sfântul Mucenic Ieron din Meletina, dimpreună cu alți 33 de Mucenici, care au mărturisit împreună cu dânsul (III) Sfântul Cuvios Lazăr, făcătorul de minuni, din Muntele Galisiului (+1054) Sfântul Sfințit Mucenic Teodot, Episcopul Ancirei, și cele 7 fecioare împreună cu el (+303) Icoana Maicii Domnului „a Bucuriei” (Vzigranie) Sfântul Cuvios Zosima, egumen la Vorbozomsk în Rusia (+1550)
Stil vechi
7 Noiembrie

Miercuri

Stil nou
20 Noiembrie
Ziua precedentă
Ziua următoare
Dezlegare la ulei
Sfântul Mucenic Ieron din Meletina, dimpreună cu alți 33 de Mucenici, care au mărturisit împreună cu dânsul (III). Sfântul Cuvios Lazăr, făcătorul de minuni, din Muntele Galisiului (+1054). Sfântul Sfințit Mucenic Teodot, Episcopul Ancirei, și cele 7 fecioare împreună cu el (+303). Sfinţii Mucenici: Auct, Tavrion şi Tesalonichi (Thessalonika), fiica unui slujitor idolesc. Sfinții Mucenici: Melasip, Casina, soţia sa, şi Antonie, fiul lor, din Asia Mică, care s-au săvârșit prin sabie în timpul împăratului Iulian Apostatul (+363). Sfântul Cuvios Zosima, egumen la Vorbozomsk în Rusia (+1550). Aflarea moaștelor Sfântului Chiril de la Lacul Nou, Novgorod, Rusia (1649). Sfântul Mucenic Atinodor. Sfântul Mucenic Alexandru din Tesalonic (+ 305). Sfântul Mucenic Grigorie, fratele Sfântului Grigorie, făcătorul de minuni. Sfântul Ierarh Prosdochimie, primul episcop de Padova în Italia, ucenicul Sfântului Apostol Petru (+100). Sfântul Ierarh Ruf, episcop de Metz în Franţa (IV). Sfinții 40 de Mucenici copii, care au crezut în Hristos văzând martiriul Sfinților Melasip, Casina şi Antonie (+363). Sfântul Mucenic Amarat din Alpi în Franţa (+407). Sfântul Ierarh Herculan, episcop de Perugia în Italia (+547). Sfântul Cuvios Congat, monah din Anglia (VI). Sfântul Ierarh Wilibrord, primul episcop de Utrecht și apostolul Olandei (+739). Sfinţii Sfințiți Noi Mucenici din Rusia: mitropoliții: Chiril de Kazan și Iosif de Petrograd, arhiepiscopul Serghie de Eletsk, preoţii: Mihail (Adamontov), Alexandru (Ilinski), Mihail (Gusev), Alexandru (Kurmîșski), Pavel (Borisoglebski), Vasile (Krasnov), Paulin (Stavropolev)(+1937), Nicolae (Troițki), Alexie, Mihail, Alexandru și Nicolae, diaconii: Ioan (Moșkov) şi Veniamin (Vladimirski) şi binecredincioșii creștini: Nicolae (Filipov), Elisabeta (Sidorova) și Gheorghe (Iurinev)(+1937), care au pătimit în timpul regimului comunist. Icoana Maicii Domnului „a Bucuriei” (Vzigranie) .
Rugaciunea Zilei

Rugaciunea de Miercuri

Doamne Atotputernice și Atotîndurate! Îmi aduc aminte că Te-ai născut Om din Sfânta Fecioară în peșteră și ai fost vândut cu treizeci de arginți de ucenicul cel viclean, ca să ne răscumperi pe noi, păcătoșii, de sub puterea diavolului. Pentru aceasta, Te rog, îndură-Te de mine, păcătosul!

Primește, Doamne, această mică a mea rugăciune, și umilita a mea voință, că mă întristez pentru că Te-am întristat, și mă amărăsc pentru ca Te-am supărat fără de număr. La Tine, Prea Bunule Mântuitor, am toată speranța, și cred că Tu, care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura și de mine acum, ca să mă mântuiești de chinurile cele de veci, și să mă învrednicești Împărăției Tale.

Nu Te depărta de la mine Doamne, și ajută-mi, ca în toate sa fac voia Ta, și să nu Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele cele păcătoase, nici sa Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum făceau iudeii cei necredincioși în timpul Sfintelor Tale Patimi, ci ca femeia cea pacătoasa să-Ti spăl picioarele, cu lacrimile ochilor mei, pentru ca să mă învrednicesc a auzi și eu din Gura Ta cea dulce: Iertate să-ți fie păcatele...

Amin.