Sfântul Sfințit Mucenic Terapont A treia aflare a Cinstitului Cap al Sfântului Ioan Botezătorul (apr. 850) Icoana Maicii Domnului “Zid neclintit”
Stil vechi
25 Mai

Miercuri

Stil nou
7 Iunie
Ziua precedentă
Ziua următoare
Zi fără post
A treia aflare a Cinstitului Cap al Sfântului Ioan Botezătorul (apr. 850). Soborul Sfinților Mucenici din ținuturile Holmsk și Podleaș . Sfântul Mucenic Terapont, episcopul Ciprului (+305). Sfântul Ierarh Urban I, episcopul Romei, care era de neam nobil (+230). Sfântul Ierarh Inochentie, arhiepiscop de Cherson-Odesa și Tavria în Ucraina (+1857). Sfântul Ierarh Zenovie, episcop de Florența în Italia şi făcător de minuni (+427). Sfântul Ierarh Ghenadie, episcop de Astorga și pustnic în Spania (+936). Sfântul Mucenic Celestin care s-a săvârşit pătrunzându-i-se gleznele cu cuie de fier. Sfântul Cuvios Olvian, care s-a săvârşit cu pace. Sfântul Sfințit Mucenic Canie, episcopul şi ocrotitorul oraşului Calitri din Italia (III). Sfântul Mucenic Vincențiu şi cei dimpreună cu dânsul, care au pătimit la Bieda în Toscana Italiei. Sfântul Ierarh Dionisie, episcop de Milano în Italia și mărturisitor al Ortodoxiei în fața ereziei ariene (+359). Sfinții Mucenici și frați buni: Maxim şi Victorin, care au pătimit lângă Evreux în Franţa (+384). Sfântul Senciu preotul, apostol în Toscana Italiei (V). Sfinții Injuriosus şi Scolastica, soţia lui, din Auvergne în Franța, care și-au petrecut viața lor în feciorie şi sfinţenie (+550). Sfântul Cuvios Leon, stareţ din Troyes în Franţa (+550). Sfântul Ierarh Bonifatie al IV-lea, episcopul Romei (+615). Sfântul Ierarh Aldhelm, episcop de Sherborne în Anglia și scriitor bisericesc (+709). Sfântul Cuvios Dunchadh, stareţ la Iona în Scoţia (+717). Sfinții Cuvioși Mucenici: diaconii: Winebald şi Worad și monahii: Gerbald şi Reginhard din Mănăstirea Sfântul Bertin din Franţa (+862). Sfântul Cuvios Mucenic Egilhard, stareţ la Cornelimunster în Germania (+881). Sfinții Cuvioși Noi Mucenici din Rusia: Elena (Korobkova)(+1938) și monahul Tavrion (Tolokonțev), care au pătimit în timpul regimului comunist (+1939). Icoana Maicii Domnului “Zid neclintit”.
Rugaciunea Zilei

Rugaciunea de Miercuri

Doamne Atotputernice și Atotîndurate! Îmi aduc aminte că Te-ai născut Om din Sfânta Fecioară în peșteră și ai fost vândut cu treizeci de arginți de ucenicul cel viclean, ca să ne răscumperi pe noi, păcătoșii, de sub puterea diavolului. Pentru aceasta, Te rog, îndură-Te de mine, păcătosul!

Primește, Doamne, această mică a mea rugăciune, și umilita a mea voință, că mă întristez pentru că Te-am întristat, și mă amărăsc pentru ca Te-am supărat fără de număr. La Tine, Prea Bunule Mântuitor, am toată speranța, și cred că Tu, care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura și de mine acum, ca să mă mântuiești de chinurile cele de veci, și să mă învrednicești Împărăției Tale.

Nu Te depărta de la mine Doamne, și ajută-mi, ca în toate sa fac voia Ta, și să nu Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele cele păcătoase, nici sa Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum făceau iudeii cei necredincioși în timpul Sfintelor Tale Patimi, ci ca femeia cea pacătoasa să-Ti spăl picioarele, cu lacrimile ochilor mei, pentru ca să mă învrednicesc a auzi și eu din Gura Ta cea dulce: Iertate să-ți fie păcatele...

Amin.