Sfântul Ierarh Atanasie I, Patriarhul Constantinopolului (+1311) Sfinții Cuvioși: Areta, Sisoe şi Teofil Tăcutul, zăvorâţi de la Pecerska (XII, XIII) Sf. Mc. Areta Sfântul Gheorghe Karslidis din Sipsa Drama (1959) Icoana Maicii Domnului Sfântul Cuvios Zosima Verhovski (cel Bătrân) din Siberia în Rusia (+1833)
Stil vechi
24 Octombrie

Miercuri

Stil nou
6 Noiembrie
Ziua precedentă
Ziua următoare
Dezlegare la ulei
Icoana Maicii Domnului "Bucuria tuturor celor necăjiți". Sfântul Mare Mucenic Areta şi cei dimpreună cu dânsul 4299 de Mucenici, care au pătimit la Negran în Etiopia în timpul împăratului Iustin (+442). Sfânta Muceniță Sinclitichia şi cele 2 fiice ale sale, care au fost tăiate cu sabia împreună cu Sfântul Mucenic Areta (+442). Sfinții 2 Mucenici care au pătimit împreună cu Sfântul Mucenic Areta: o femeie aruncată în foc şi copilul ei, care s-a aruncat singur în văpaie după mama sa (+442). Sfântul Cuvios Ioan, pustnic în peşterile din Pskov în Rusia (+1616). Sfântul Cuvios Zosima Verhovski (cel Bătrân) din Siberia în Rusia (+1833). Sfântul Cuvios Elesbaan (Elesvaan), regele Etiopiei, care mai apoi a devenit monah (+553). Sfinții Cuvioși: Areta, Sisoe şi Teofil Tăcutul, zăvorâţi de la Pecerska (XII, XIII). Sfântul Ierarh Atanasie I, Patriarhul Constantinopolului (+1311). Sfântul Gheorghe Karslidis din Sipsa Drama (1959). Sfânta Muceniță Sevastiani din Frigia, ucenica Sfântului Apostol Pavel (+86). Sfinții Mucenici: Marcu, Sotirih şi Valentin, care s-au săvârșit fiind târâți pe pământ. Sfântul Sfințit Mucenic Acachie preotul din Armenia, care s-a săvârșit prin sabie (+303). Sfântul Ierarh Proclu, patriarhul Constantinopolului, ucenicul Sfântului Ioan Gură de Aur (V). Sfinții Mucenici: Creschie, Omnie, Emptie, Cherbonie şi Pamfil, care au pătimit în regiunea Toscana din Italia în timpul împăratului Deciu (+250). Sfântul Mucenic Nerdon. Sfântul Cuvios Senoh, egumen la Tours în Galia (+576). Sfântul Cuvios Malgorie, monah din Irlanda, care a ajuns stareţ în Franţa (+587). Sfântul Cuvios Zosima din Alexandrov în Rusia (+1716). Sfinţii Sfințiți Noi Mucenici din Rusia: episcopul Lavrentie, episcop de Balahninsk și preoții: Alexie (Porfirev), Cuviosul Mucenic Alexie (Neidgardt)(+1918), preoții Nicolae (Nikolskii), Ioan (Smirnov)(+1937) şi Petru (Bogorodskii)(+1938), care au pătimit în timpul regimului comunist.
Rugaciunea Zilei

Rugaciunea de Miercuri

Doamne Atotputernice și Atotîndurate! Îmi aduc aminte că Te-ai născut Om din Sfânta Fecioară în peșteră și ai fost vândut cu treizeci de arginți de ucenicul cel viclean, ca să ne răscumperi pe noi, păcătoșii, de sub puterea diavolului. Pentru aceasta, Te rog, îndură-Te de mine, păcătosul!

Primește, Doamne, această mică a mea rugăciune, și umilita a mea voință, că mă întristez pentru că Te-am întristat, și mă amărăsc pentru ca Te-am supărat fără de număr. La Tine, Prea Bunule Mântuitor, am toată speranța, și cred că Tu, care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura și de mine acum, ca să mă mântuiești de chinurile cele de veci, și să mă învrednicești Împărăției Tale.

Nu Te depărta de la mine Doamne, și ajută-mi, ca în toate sa fac voia Ta, și să nu Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele cele păcătoase, nici sa Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum făceau iudeii cei necredincioși în timpul Sfintelor Tale Patimi, ci ca femeia cea pacătoasa să-Ti spăl picioarele, cu lacrimile ochilor mei, pentru ca să mă învrednicesc a auzi și eu din Gura Ta cea dulce: Iertate să-ți fie păcatele...

Amin.