Pomenirea Sfinților Ierarhi: Gherasim (+ 1441-1467), Pitirim (+ 1455), Iona (+ 1470), episcopi de Perm (Rusia)
Sfântul Gherasim a fost cel de-al treilea episcop al poporului zirian nou-creștinat. I s-a încredințat scaunul din Perm după anul 1416. S-a îngrijit neobosit de întărirea credinței în Hristos printre poporul zirian. În vremea uneia dintre vizitele sale în eparhie, Sfântul Gherasim a fost sugrumat de către un necredincios din Vogulicia. Sfârșitul său mucenicesc a avut loc pe 24 aprilie, în jurul anului 1447. Sfântul Episcop Gherasim a fost înmormântat în Catedrala Bunei Vestiri din orașul Ust-Vim. Moaștele sale s-au făcut izvor de minunate vindecări.
Sfântul Mucenic Pitirim a fost ales și așezat la catedra din Perm după sfârșitul mucenicesc al Sfântului Ierarh Gherasim de Perm († după 1441). Până la acea dată, sfântul Gherasim a ucenicit în rang de arhimandrit în mănăstirea Ciudov. Episcopul Pitirim s-a nevoit pentru a întări credința creștină printre zireni și voguli, îndemnându-i pe toți să înceteze furturile, să păstreze pacea, l-a convins și pe cneazul Dimitrie Șemiaku să nu-și trădeze jurămintele. Prin predicile sale, el a întors la Hristos pe mulți voguli, lucru care a stârnit mânia conducătorului lor - Asâk. Și atunci când ierarhul săvârșea sfințirea apei pe peninsulă, în locul de unire a râurilor Vaga și Vâcegda, Asâk l-a ucis, pe data de 19 august 1455 sau 1456.
Sfântul Iona, episcopul Velikopermului (Perm) a fost succesorul Sfântului Ierarh Pitirim, ucis de către voguli în 1455 (pomenit pe 19 august și 6 februarie). În anul 1462, Sfântul Ierah Ioan a întors la Hristos pe locuitorii regiunii Velikoperm (Perm). Pentru a propovădui și întări credința creștină, el a călătorit neîncetat în larga sa eparhie. Sfântul a trecut la Domnul pe data de 6 iunie 1470 și a fost înmormântat în Ust-Vim, în catedrala Bunei Vestiri.