Sfinţii Apostoli din cei 70: Apelie (Appeles) din Smirna, Luca (Lucius), arhiepiscop în Laodiceea Siriei şi Climent (Clement), episcopul Sardiei (I)

Pomenirea Sfinţilor Apostoli din cei 70: Apelie (Appeles) din Smirna, Luca (Lucius), arhiepiscop în Laodiceea Siriei şi Climent (Clement), episcopul Sardiei


Alt Apelie a fost acesta, si altul a fost cel ce a fost episcop la Iraclia Traciei. De acesta pomeneste Pavel Apostolul la Epistola catre Romani, ca s-a facut luminator Smirnei si slujind lui Dumnezeu cu cuviinta catre Dânsul a calatorit. De asemenea si acest Luca, n-a fost evanghelistul, ci acela de care marturiseste Fericitul Pavel în Epistola catre Timotei, ca a fost arhiepiscop în Laodiceea Siriei, si bine pastorind-o, s-a mutat catre Domnul. Iar Climent acesta, este cel de care pomeneste Apostolul în Epistola catre Coloseni, ca si acesta din pagâni fiind a crezut întâi în Hristos, si a fost facut episcop al Sardiei, si purtând ranile lui Hristos pe trupul sau, catre Domnul a raposat.