Dreptul Isus al lui Navi, urmașul Sfântului Prooroc Moise, văzătorul de Dumnezeu (+400 î.Hr.) Sfântul Mucenic Aifal din Persia, diaconul (380) Sfântul Cuvios Meletie cel Nou, nevoitor în Muntele Miopolei din Grecia și Sfântul Mucenic Anghel, care s-a săvârșit de sabie la Constantinopol (+1105 și +1680) Sfântul Cuvios Simeon Stâlpnicul din Antiohia (+459) și mama sa, Sfânta Cuvioasă Marta (+428) Sfintele Noi Mucenițe din Rusia: fecioarele Tatiana (Gribkova) şi Natalia (Kozlova), care au pătimit în timpul regimului comunist (+1937) Sfinţii Mucenici și frați buni: Agatocle, Evod şi Ermoghen și sora lor, Sfânta Calista din Nicomidia (II) Sfântul Cuvios Dionisie cel Smerit (Exiguul), originar din Scitia Mică și întemeietorul erei creștine (+545) Sfintele 40 de Muceniţe fecioare din Ieraclia Traciei și a Sfântului Amun diaconul, dascălul lor (+323)
Stil vechi
1 Septembrie

Miercuri

Stil nou
14 Septembrie
Ziua precedentă
Ziua următoare
Dezlegare la ulei
Începutul Indictului (al anului nou bisericesc). Sfântul Cuvios Dionisie cel Smerit (Exiguul), originar din Scitia Mică și întemeietorul erei creștine (+545). Sfântul Cuvios Simeon Stâlpnicul din Antiohia (+459) și mama sa, Sfânta Cuvioasă Marta (+428). Sfintele Noi Mucenițe din Rusia: fecioarele Tatiana (Gribkova) şi Natalia (Kozlova), care au pătimit în timpul regimului comunist (+1937). Dreptul Isus al lui Navi, urmașul Sfântului Prooroc Moise, văzătorul de Dumnezeu (+400 î.Hr.). Sfintele 40 de Muceniţe fecioare din Ieraclia Traciei și a Sfântului Amun diaconul, dascălul lor (+323). Sfinţii Mucenici și frați buni: Agatocle, Evod şi Ermoghen și sora lor, Sfânta Calista din Nicomidia (II). Sfântul Cuvios Meletie cel Nou, nevoitor în Muntele Miopolei din Grecia și Sfântul Mucenic Anghel, care s-a săvârșit de sabie la Constantinopol (+1105 și +1680). Sfântul Sfințit Mucenic Prischie, primul episcop de Papua în Italia (I). Sfinţii Mucenici: Donat, Felix și cei dimpreună cu dânșii din Benevento în Italia. Sfinţii Mucenici: Adamastin, Erat, Teano, Teanoi şi Lampao și a Sfintelor Muceniţe: Dionia, Euterpe și cele dimpreună cu dânsele. Sfinţii Sfințiți Mucenici: Terentian, episcop de Todi, şi Flacus diaconul din Italia (II). Sfântul Ierarh Sixt, primul episcop de Reims în Franţa, a Sfintei Cuvioase Evantia și a Sfântului Elpidie din Cipru (III). Sfinţii Mucenici: Roza şi Platanie din insula San Antioco în Italia (II). Sfinții Ierarhi: Neofit, episcop de Lentini în Sicilia, Felix, arhiepiscop de Pisa în Italia și Frimin al II-lea, episcop de Amiens în Franţa (III-IV). Sfântul Verena din Zurzach în Elveţia și a Sfântului Mucenic Aitala din Persia (+350 și +380). Sfinții Ierarhi: Victor, episcop de Mans și Leu, episcop de Sens şi mama sa, Sfânta Aya din Franța (V, VI). Sfântul Sfințit Mucenic Regulie din Italia, episcop african exilat de arieni, Sfântul Ierarh Constant, episcop în Campania și Sfântul Mucenic Areald din Brescia în Italia (VI). Sfinții Cuvioși: Ghilda, stareţ în Franţa, Dritelm, pustnic în Anglia și Egidius, întemeietorul monahismului de-a lungul râului Rhone în Elveția (VI, VIII). Sfinții Cuvioși: Nicolae din Creta și Simeon din Lesbos, și a Sfintei Muceniţe Haido din Stanos (+1670, +1680 și +1821). Sfântul Mucenic Aifal din Persia, diaconul (380).
Rugaciunea Zilei

Rugaciunea de Miercuri

Doamne Atotputernice și Atotîndurate! Îmi aduc aminte că Te-ai născut Om din Sfânta Fecioară în peșteră și ai fost vândut cu treizeci de arginți de ucenicul cel viclean, ca să ne răscumperi pe noi, păcătoșii, de sub puterea diavolului. Pentru aceasta, Te rog, îndură-Te de mine, păcătosul!

Primește, Doamne, această mică a mea rugăciune, și umilita a mea voință, că mă întristez pentru că Te-am întristat, și mă amărăsc pentru ca Te-am supărat fără de număr. La Tine, Prea Bunule Mântuitor, am toată speranța, și cred că Tu, care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura și de mine acum, ca să mă mântuiești de chinurile cele de veci, și să mă învrednicești Împărăției Tale.

Nu Te depărta de la mine Doamne, și ajută-mi, ca în toate sa fac voia Ta, și să nu Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele cele păcătoase, nici sa Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum făceau iudeii cei necredincioși în timpul Sfintelor Tale Patimi, ci ca femeia cea pacătoasa să-Ti spăl picioarele, cu lacrimile ochilor mei, pentru ca să mă învrednicesc a auzi și eu din Gura Ta cea dulce: Iertate să-ți fie păcatele...

Amin.